Despre noi

     Ideea infiintarii  unei  Asociatii a crestinilor ortodocsi ai parohiei Sfantul Andrei si Nectarie a aparut in anul 2015, dupa indepartarea din biserica parohiala a preotului Vatra Giorgica si excomunicarea  a trei enoriasi.
   Preotul Vatra este cel in timpul caruia s-a infiintat parohia si au fost ctitorite biserica Sfantul Andrei din Focsani si Casa de praznuire de langa aceasta.
   Cei trei enoriasi sunt dintre multii oameni de suflet care impreuna cu preotul au realizat de fapt ctitoriile, fara alte ajutoare banesti.
   Asociatia  a fost infiintata in luna feruaria 2016, este una caritabila, avand in statut si posibilitatea oferirii de asistenta spirituala si religioasa.
   Initiatorii acestei idei au fost Nela Panaite, Oancea Emilia si Negoita Toader, la aceasta idée aderand in scurt timp de la infiintare peste 300 membri.
    In acest moment Asociatia ofera mai multe programe sociale, combinand faptele de milostenie cu asistenta religioasa si spirituala.
 

In numele Tatalui si al Fiului si  al Duhului Sfant.


In calitatea de preot desemnat al gruparii religioase Sfantul Andrei si Nectarie si de preot slujitor al comunitatii Asociatiei crestinilor ortodocsi ai parohiei Sfantul Andrei si Sfantul Nectarie facem publica aceasta

Marturisire de credinta:


  Marturisim public credinta ortodoxa in deplinatatea sa, asa cum am primit-o de la Mantuitorul Iisus Hristos si cum s-a pastrat de la Sfintii Parinti, ramasa in scris in hotararile celor 7 Sinoade Ecumenice si cum este traita in cadrul Bisericii Ortodoxe Romane.
   Suntem in Biserica, am fost totdeauna in Biserica si vom ramane in Biserica. Ne socotim in comuniune cu membrii mireni si clerici ai Bisericii Ortodoxe Romane. Dorim sa fim in ascultare de ierarhia Bisericii, dar in conditia actuala in care episcopul nu vrea sa ne asculte, nu este posibil. Mai mult decat atat, ierarhul locului vadindu-se nedrept si eretic prin fapte si afirmatii publice, este complet  justificata si canonica iesirea de sub ascultarea sa si slujirea separata (conform canonului 31 Apostolic).
   Vom continua aceasta slujire, fara pomenirea ierarhului, practica existenta in practica Bisericii Ortodoxe Universale, pana la rezolvarea acestei situatii. Solutia pe care o vedem este schimbarea atitudinii ierahului sau implicarea membrilor Sfantului Sinod.

Preot Giorgica Vatra